I sit and talk to God, and he just lauhgs at my plan..

Vad ska man göra, när man flera dagar i rad, drömmer om att man träffar "Gud" och Gud ser ut som Alec Baldwin?

Vad är symboliken i att gud vill ha barn med den person som är min flickvän i drömmarna?

Och varför är han så arg?

Och varför vaknar jag alltid precis när jag ska säga något till honom?

Det här börjar bli mäkta frustrerande.

Eine klein ordlisten!

Tänkte att jag skulle dela med mig lite av min multiregionala kunskap vad det gäller roliga uttryck och ord.

Västgöta (som f.ö. uttalas Väschötta!)

Bös - Skit eller smuts i olika former - "Du har bös på tröjjan" el. "Hela trädgården var full med skrot och bös" el. "Jävla bös!"

Skii! (Uttalas Schkii!) - Glädjeuttryck - "Jag fick VG på tentan, fan va' skii!

Enna - Utfyllnadsord med flera betydelser, bland annat "eller hur" och "borde det ju rimligtvis vara" - "Tåget borde vara här, enna" el. "Han är ju förfasen tre timmar sen, enna."

"Inte så jäla rockigt!" - Betyder ungefär  "Det är kanske inte det bästa som kunde ha hänt" - Du kan inte hångla med honom, för då kommer Lisa bli ledsen och det är ju inte så jäla rockigt!"

Sevlarmek - För fasen - "Ta mig här på bordet, sevlarmek!"

Flöt - Fet mat, inmundigas ofta i samband med alkoholintag - "Åh, jag vill ha flöt! Vi går till MAX."

Västmanländska

-Ich - ett suffix som kan betyda olika saker. I fråga om tid, den tid närmast det klockslag som föregår ich:et som ändå inte inkräktar på tidigare klockslag. T.ex för kl 16 är 15.25 - 16.35 ett rimligt antagande vad det gäller vad 16ich skulle kunna stå för. Annars ett suffix som kan användas som ornament på de flesta ord. T.ex  Suddich eller Sovich eller snyggich - "Vi skulle ses fem-ich på stan men han var sen-ich och jag pallich inte sånt."

Chilla(!) - En uppmaning om att vederbörande person ska ta och lugna ner sig men också en aktivitet som brukar innehålla häng och snack och allmän kravlös interaktion mellan individerna. - "Vi drar ner och tar några öl och chillar i Vasaparken" el. "Men vafan chilla! Det är inte som om det brinner!"

RR-metoden - Förmågan att få in dubbel-r i varje substantiv - "Chirrparre (Chipspåse)" el. Sperregerre me körresårre (Spaghetti med köttfärssås)



Det kommer komma fler uttyck med tiden. Var så säkra!

Det spritter i kroppen

Sambatakterna är tillbaks i mitt blod. Det är så mycket snurrsnurr i mitt huvud och så mycket att göra. Men Håkan är tillbaks och när jag lyssnade på hans nya singel kunde jag inte låta bli att le. Det liksom bubblade i blodet. Som när man nyss hade hört en låt om någon Lena. Med en häftig musikvideo.

Våren är här.
För en lång lång tid!

Leave me out in the waste

Imorse vaknade jag av att någon smekte mina fötter.

Tiden går förbi snabbt nu, nyss var det julochnyårochtrettonhelg och nu är det snart påsk. Över påsk ska jag till Rättvik och träffa mina nya konfirmander. Det börjar bli ett oupplevt deja vu-tillstånd att åka upp till gården, men jag är både förhoppningsfull och lite nervös. Det ska bli kul att lära känna nya individer med nya perspektiv.


För övrigt annars mår jag bra, förrutom att det sliter på både kropp och själ att ha flyttat. Inget uppstyrt eller glasklart men jag har förhoppningar om att det ska bli bra.

Och inga persienner.

Imorse vaknade jag av att någon smekte mina fötter.
Det var solen

I transit, i p3

Det är vår i vänersborg,
Det är krig i kosovo.

Jag röjjer minor på min dator.

RSS 2.0