Snuffs

När du läser det här är jag antagligen i full färd att pack mina grejjor till en ny lägenhet i Vänersborg.

Det betyder flera saker. Närmare till bussen, närmare till kompisar och närmare till det liv jag levde förut.

Önska mig lycka till




pröva förresten att läsa Amandas blogg, jag tycker den är himla mysig.


http://ameamelie.blogg.se/

Om du vill ha mig.




Det finns många saker jag längtar till.
Det här är en.

Fuck Me Pumps.

Det är liksom en fin linje mellan mellankoli och extas. Hela helgen har varit en bergodalbana mellan olika tankar och impulser.

I början av helgen kände jag mig pepp på det mesta, var till och med ut och dansade med några i klassen vilket typ är ett steg framåt i utvecklingen. Men sen kom lördagen och söndagen och måndagen som var någon slags kulmen på alla mina bryderier om tillvaron i Vänersborg, om mitt liv i allmänhet och allt jag saknar här nere. På måndagen kom det till och med en (1) tår när jag lyssnade på Bruce Springsteen berätta om sin ungdom och sitt liv före han spelade "The River". Först och främst är det vuxenpoäng att lyssna på de The Boss och sen slog det mig att min ungdom är över. Hela preludumiet tills nu har varit min ungdom och nu står jag här med minnen från då.

Som exempel finns alla minnen med My, alla knäppa saker man gjorde helt spontant i andra sammanhang, alla man var olyckligt kär i, alla man pratade med tills solen gick upp igen. Alla man kysste lite i smyg men avskydde i den sociala scenen. Alla som visste vem man var och vem hade varit. Att inte behöva bry sig! Att jag har tagit de största och viktigaste besluten i mitt liv, genom åren, till den jag vill bli och försöker vara.


The Boss berättar om hur han och hans föräldrar inte drog jämt, men att föräldrarna bara frågade när han hade gjort något dumt eller fel
- What do think you're doing to yourself?
Och det är ju det det handlar om. Vad är det jag gör med migsjälv?

Vad är det jag gör idag som jag ska ha nytta av idag? Jag är i sanningens namn lite tveksam till hur man umgås och motiven bakom härnere. Och visst handlar det om grupprocesser men jag känner igen det från en liknande situation i mitt liv, och ska man ta lärdom av den erfarenheten så kommer jag bara må sämre med tiden. Men har jag nått val? Sannignen är att jag inte vet.

Om ni känner mig så vet ni att en tår är något extremt. De senaste fem åren har jag gråtit två gånger, varav ena var när jag insåg att min pappa hade rätt om att man måste ta ansvar för sig själv och andra, och det andra när jag och My hade gjort slut och jag pratade med Mamma. Då kanske ni inser att denna tåren är något i hästväg.

Hur kommer det sig då att jag är pepp? Jag vet inte, men jag antar att känslorna måste ut någonstans, och jag har en förmåga att vara positiv.

Fuck Me pumps är Amy Whinhouse som har gjort. Den är inte ens bra.
Men jag dansar till den.
Den och Timo Räisinen.

Silent night


Ja just det...

Har börjat läsa lite på Tjuvlyssnat.se Himla skojj!


(Kille och tjej ~30 sitter och pratar om nya rutiner efter det att de nyligen flyttat ihop)
Kille: Innan jag träffade dig hade jag aldrig testat värktabletter tror jag..

(En kille ~20, står i kassan och ska betala.)
Kassörska ~20: 69 kronor då, tack! Eller OJ! 89 menar jag. Vet inte varför jag sa 69... Stod väl här och tänkte på annat.
(Killen börjar skratta. Kassörskan inser vad hon har sagt och blir tyst. Väldigt tyst.)

(Ett gäng fjortistjejer på centralen pratar med ett par killar.)
Tjej 1: Asså, hur många dvärgar hade jesus egentligen?
Kille 1: Vad snackar du om?
Tjej 2: Men asså, hur många hade han? Hur många dvärgar hade Jesus?
Kille 2: Eh, det var nog en annan saga.
Tjej 1: Vaddå, vet ni inte eller?
Kille 2: Om du menar lärjungar så var de 12.
Tjejerna i kör: Ahaa just ja, så heter de! Tack!

(Två tjejer ~15 står framför speglarna och den ena tar fram en lite speciell parfymflaska.)
Tjej 1: Vilken fin! Vad heter den?
Tjej 2: Vilken då?
Tjej 1: Den där! (hon pekar på den.)
Tjej 2: Den heter inget.
Tjej 1: Alltså jag menar parfymflaskan.
Tjej 2 (irriterad): INGET.
Tjej 1: Vad heter parfymen!?
Tjej 2: Alltså jag döper inte mina grejer!!

En tjej ~20 sitter på tunnelbanan när en kille ~23 kommer in med en hund och sätter sig mitt emot. Efter ett tag tittar han upp ur tidningen och ser att hunden sitter och slickar på tjejens knä.)
Killen: Oj, förlåt!
tjejen: Det är lugnt, jag är van att bli slickad!

(Frisörska ~30 ska boka en tid åt manlig kund ~35 i datorsystemet. Datormusen krånglar och frisören försöker pilla bort hårstrån som fastnat i kulan under datormusen.)
Frisörskan: Vänta, jag har fått hår i musen... (Tystnad.)
Kunden: Ja, du har väl åldern inne...

Det handlar om att kanalisera ångest.

Håller på och läser i skolan nu om saker som jag direkt kan applicera på mitt ledarskap. Saker som jag faktiskt har nytta av.

Alla ni som har tvivlat, skolan blir bättre när ni börjar högskolan.




Den här veckan har varit omvälvande hittintills. Jag var nere i Helsingborg igår och pratade om att välja högskola och gjorde reklam för Högskolan Väst. Det var kul och de flesta var intresserade för vad man hade att säga.

Har pluggat gruppsykologi under veckan också, som gett mig lite nya insikter om de grupper jag lett innan. Bland annat om varför olika människor tar vissa roller. De handlar om att man kanaliserar sin egen ångest eller vilja att synas i någon annan och därigenom skapar ytterligheter i rollsökandet. Mycket spännande och innovativt må jag säga.

I helgen händer det inte mycket skulle jag gissa, men lite konfirmationsarbete på lördagen dock.

Insåg också nyss att min konfirmation här i Vänersborg krockar med Sommarledarförträffen krockar. Shit alltså, Det är inte lätt att välja där. Vi får se senare vilket som prioriteras.

Kärlek
//
R.

Kick.

Har nyss haft "spelkväll" från klockan 14 till 20 med lite tvetydig definition på spel.

Från början var det tänkt att innefatta bara sällskapsspel i form av värsta språket och MIG, men det slutade med allsång och gitarrspel.

Det är himla skönt att bara kunna improvisera lite vad man kan göra, och det är härligt att det funkade också i Vänersborg, med nya och både kända och lite mer okända vänner. På det hela var det himmla mysigt och trevligt.

Just nu är jag varm och hungrig, för jag har glömt att äta. Så trevligt hade vi.

Nu möter jag framtiden med kraft, och ett parti självförtroende.

Kärlek
//
R.

RSS 2.0